Veřejná zakázka: Rekonstrukce ŽST Vsetín

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 10029
Systémové číslo: P21V00001076
Evidenční číslo zadavatele: 61721132
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2021-019799
Datum zahájení: 01.06.2021
Nabídku podat do: 16.07.2021 09:30

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Rekonstrukce ŽST Vsetín
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Zadavatel je veřejným zadavatelem, který zadává tuto veřejnou zakázku při výkonu relevantní činnosti ve smyslu ustanovení § 153 odst. 1 písm. f) ZZVZ. v souladu s § 151 odst. 1 ZZVZ se tato zakázka považuje za sektorovou veřejnou zakázku.
Předmětem stavby je rekonstrukce žst. včetně úseku po bývalou dopravnu „obvod Bečva“, která je situována v k.ú. Ústí u Vsetína, v současnosti již je součástí žst. Vsetín, a dále části traťového úseku do Ústí u Vsetína ve směru na Horní Lideč.
Rekonstrukce zahrnuje:
1. Po stránce stavební kompletní, komplexní přestavbu a redukci kolejiště včetně nového železničního spodku, výstavbu nových nástupišť s hranou 550mm nad temenem kolejnice včetně nového zastřešení, rekonstrukci stávajících mostních objektů, výstavbu dvou nových podchodů, výstavbu sloučeného dopravního terminálu a samostatný objekt výpravní budovy pro potřeby SŽ, výstavbu areálu Oblastního ředitelství, jejíž hlavní součástí je hala pro montážní vozidla trakčního vedení, výstavbu nového technologického objektu pro potřeby elektro zařízení a elektrovybavení a také úplnou rekonstrukci trakce. Součástí stavby je také silniční propojení silnic I/69 a ulice na Lapači, která převede nákladní dopravu z ulice Na Dolansku, která je v zadávací dokumentaci (v části Dokumentace pro územní řízení vedena samostatně pod názvem „Propojení území mezi I/57 a Na Lapači“
2. Po stránce technologické stavba zahrnuje zcela nové SZZ, v rámci sdělovacího zařízení se buduje kamerový systém, rozhlasový a informační systém jak ve Vsetíně, tak v zastávce Ústí u Vsetína. Podél trati se pokládá nová kabelizace, zřizuje se dálková kontrola vybraných zařízení do CDP Přerov. Ve všech objektech pozemních staveb, podchodů, na zastřešení nástupišť se zřizují nové rozvodny elektro, v technologickém objektu silnoproudých technologií se buduje nová trafostanice. Součástí technologie jsou i výtahy na nástupištích a v dopravním terminálu, kde je navíc i technologie eskalátorů.
3. Součástí předmětu plnění veřejné zakázky je objekt Parkovacího domu včetně inženýrských přípojek (dále jen „Parkovací dům Vsetín“). Zadavatel si jako změnu závazku ze smlouvy v souladu s ustanovením § 100 odst. 1 ZZVZ vyhrazuje možnost zúžit rozsah předmětu plnění o „Parkovací dům Vsetín“. Realizace této části stavby bude záviset na skutečnosti, zda bude mít zadavatel jako investor stavby zajištěny finanční prostředky pro realizaci Parkovacího domu Vsetín. Ocenění objektu Parkovacího domu včetně inženýrských přípojek bude zahrnuto do nabídkové ceny. V případě, že bude uplatněna výhrada, bude Zhotoviteli uhrazen jen skutečně provedený rozsah předmětu plnění. Rozsah plnění, který nebude realizován, se nezapočítává do limitů pro změny podle § 222 odst. 4 až 6 a 9 ZZVZ. Předpokládaný rozsah plnění, který je vyhrazenou změnou závazku, a bližší podmínky výhrady jsou vymezeny v podmínkách Smlouvy o dílo.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 2 222 154 158 Kč bez DPH
    Předpokládaná hodnota veřejné zakázky po odečtení hodnoty vyhrazených změn závazků ze smlouvy (tzn. vyhrazených „víceprací“) činí
    2 133 267 991,- Kč (bez DPH).

Místo plnění

  • Zlínský kraj

Zadavatel

  • Úřední název: Správa železnic, státní organizace
  • IČO: 70994234
  • Poštovní adresa:
    Dlážděná 1003/7
    11000 Praha
  • Název oddělení: Stavební správa východ
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2020-000638

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.spravazeleznic.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Ostatní zprávy k zakázce

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky