Veřejná zakázka: Optimalizace traťového úseku Havířov (včetně) - zastávka Havířov střed (mimo)

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 12834
Systémové číslo: P23V00000463
Evidenční číslo zadavatele: 61723021
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2023-012522
Datum zahájení: 28.03.2023
Nabídku podat do: 15.05.2023 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Optimalizace traťového úseku Havířov (včetně) - zastávka Havířov střed (mimo)
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Zadavatel je veřejným zadavatelem, který zadává tuto veřejnou zakázku při výkonu relevantní činnosti ve smyslu ustanovení § 153 odst. 1 písm. f) ZZVZ. v souladu s § 151 odst. 1 ZZVZ se tato zakázka považuje za sektorovou veřejnou zakázku.

Cílem stavby je odstranění propadů traťové rychlosti, zvýšení bezpečnosti provozu, zajištění spolehlivého provozu, zajištění potřebných parametrů pro provoz nákladní dopravy, zajištění bezbariérového přístupu pro osoby s omezenou schopnosti pohybu a orientace, zlepšení technického stavu řešené trati, zajištění parametrů interoperability a zajištění splnění požadavků platné legislativy.

Předmětem stavby je modernizace železniční stanice Havířov s cílem zvýšení bezpečnosti železničního provozu a cestujících včetně zajištění bezbariérového přístupu pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace, rekonstrukce trakčního vedení a příprava na přechod na napájení 25kV, 50 Hz, zlepšení technického stavu a parametrů řešené železniční stanice, zlepšení dostupnosti nádraží a zajištění souladu s požadavky TSI. A dále prodloužení užitečné délky kolejí pro možné odstavení dlouhých nákladních vlaků během mimořádností na trati Český Těšín – Výhybna Polanka nad Odrou, zvýšení traťové rychlosti a zavedení dalších rychlostních profilů, zkrácení docházkové vzdálenosti díky prodloužení stávajícího podchodu a jeho vyústění u prodejny Lidl Česká republika v.o.s. na druhé straně kolejiště, provedení stavební a technické připravenosti na budoucí DOZ, což zamezí zmarněným investicím. Výstavba nové TB budovy.
Součástí předmětu plnění veřejné zakázky jsou i činnosti, které budou prováděny v souvislosti s pravidly publicity projektů spolufinancovaných z prostředků Evropské unie – Nástroje pro propojení Evropy (CEF). Ocenění těchto činností publicity stavby bude zahrnuto do nabídkové ceny, náklady publicity budou uvedeny v Soupisu prací (SO 9898 Všeobecný objekt). Zajištění publicity stavby si zadavatel vyhrazuje jako změnu závazku ze smlouvy v souladu s ustanovením § 100 odst. 1 ZZVZ. Dodavateli bude uhrazen jen skutečně provedený rozsah tohoto plnění. V případě, že tato veřejná zakázka nebude spolufinancovaná z prostředků Evropské unie, zajištění publicity stavby nebude dodavatelem provedeno. Rozsah plnění, který nebude realizován, se nezapočítává do limitů pro změny podle § 222 odst. 4 až 6 a 9 ZZVZ.

Bližší specifikace předmětu plnění veřejné zakázky je upravena v dalších částech zadávací dokumentace.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: nadlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 2 831 882 607 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Moravskoslezský kraj

Zadavatel

  • Úřední název: Správa železnic, státní organizace
  • IČO: 70994234
  • Poštovní adresa:
    Dlážděná 1003/7
    11000 Praha
  • Název oddělení: Stavební správa východ
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2020-000638

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.spravazeleznic.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky