Veřejná zakázka: Rekonstrukce nástupišť v žst. Uherské Hradiště

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno (v archivu)
Zakázka byla zadána.
DBID: 1201
Systémové číslo: P17V00001192
Evidenční číslo zadavatele: 61717044
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 13.06.2017
Nabídku podat do: 30.06.2017 09:20

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Rekonstrukce nástupišť v žst. Uherské Hradiště
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Předmětem plnění je zpracování záměru projektu a přípravné dokumentace (dále jen „ZP+PD“) předmětné stavby dle zadávacích podmínek včetně projednání dle OP. Zpracování ZP a PD stavby „Rekonstrukce nástupišť v žst. Uherské Hradiště“ bude provedeno v rozsahu dle ZTP stavby. Zpracovaná dokumentace bude splňovat požadavky dokumentace pro vydání územního rozhodnutí nebo jiné formy (územní souhlas, § 15) dle zákona č. 183/2006 Sb., včetně povinných příloh.
Součástí předmětu plnění je i zajištění smluv nebo dokladů o právu provést stavbu, či jiných obdobných smluv dle §86 zákona č. 183/2006 Sb., zákon o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění, a vyhlášky č. 503/2006 Sb. se všemi vlastníky všech dotčených pozemků a všech potřebných dokladů a podkladů k vydání územního rozhodnutí či jiného rozhodnutí dle stavebního zákona.
Součástí díla je i podání žádosti o vydání územního rozhodnutí (včetně zajištění případných dodatečných požadavků stavebního úřadu souvisejících s územním řízením) nebo jiné formy (územní souhlas, vyjádření obecného stavebního úřadu o souladu navrhované stavby se záměry územního plánování dle § 15) dle zákona č. 183/2006 Sb., zákon o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů. Zhotovitel s dokumentací dodá Objednateli kopii žádosti o vydání ÚR potvrzenou příslušným stavebním úřadem. Správní poplatek za správní řízení uhradí Objednatel - SŽDC, s.o..
Název Díla uvedený v čl. 3. Smlouvy o dílo je Zhotovitel povinen respektovat při označení dokumentace.
Přípravná dokumentace bude zpracována v souladu s vyhláškou č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů, a se Směrnicí GŘ SŽDC č. 11/2006 „Dokumentace pro přípravu staveb na železničních drahách celostátních a regionálních“, v platném znění, dle platných předpisů a technických norem a v souladu s Technickými kvalitativními podmínkami staveb státních drah. V případě rozdílů mezi vyhláškou č. 499/2006 Sb. a Směrnicí č. 11/2006 platí ustanovení vyhlášky č. 499/2006 Sb.
Přípravná dokumentace bude odpovídat „Pravidlům pro přípravu a financování investičních staveb hrazených z veřejných prostředků“, která byla vydána Ministerstvem dopravy ČR pod č.j. 54/2003-103-INF dne 2. června 2003.
Část „Náklady“ bude zpracována na předepsaných formulářích dle Směrnice GŘ č. 20/2004 „Směrnice k členění nákladů stavby u SŽDC, státní organizace a závazné vzory jednotlivých formulářů pro zpracování položkových a souhrnných rozpočtů“ č.j. 4124/04-OI v platném znění.
Součástí předmětu plnění je zpracování hodnocení ekonomické efektivnosti předmětné železniční stavby dle Prováděcích pokynů pro hodnocení efektivnosti investic projektů železniční infrastruktury, platných od 22. 5. 2013, ve znění Prováděcích pokynů k „Metodice pro hodnocení ekonomické efektivnosti a ex-post posuzování nákladů a výnosů, projektů železniční infrastruktury, pozemních komunikací a dopravně významných vodních cest“ verze 12/2015. Tyto prováděcí pokyny včetně aktuálních CBA tabulek jsou k dispozici na http://www.szdc.cz/modernizace-drahy/ekonomicke-hodnoceni.html. V případě zpracování ekonomického hodnocení staveb pro odbavení cestujících je k dispozici „Obecná metodika multikriteriální analýzy pro hodnocení efektivnosti projektů staveb a zařízení pro pohyb a čekání cestujících v rámci železničních stanic a železničních zastávek“, uvedená na stránkách http://www.szdc.cz/modernizace-drahy/ekonomicke-hodnoceni.html.
Záměr projektu bude pracován v rozsahu dle Směrnice MD ČR č.V-2/2012, upravující postupy Ministerstva dopravy, investorských organizací a Státního fondu dopravní infrastruktury v průběhu přípravy a realizace investičních a neinvestičních akcí dopravní infrastruktury, financovaných bez účasti státního rozpočtu, v platném znění.
Předmět zakázky v podrobnostech nezbytných pro zpracování nabídky je blíže specifikován v zadávací dokumentaci.

Zadavatel zadává tuto podlimitní veřejnou zakázku na služby v souvislosti s výkonem relevantní činnosti ve smyslu ustanovení § 153 odst. 1 písm. f) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále též „ZZVZ“). V souladu s § 151 odst. 1 ZZVZ se tato zakázka považuje za sektorovou veřejnou zakázku. Jelikož předpokládaná hodnota zakázky nedosahuje stanovený finanční limit, není zadavatel podle § 158 odst. 1 ZZVZ povinen zadat předmětnou sektorovou veřejnou zakázku v zadávacím řízení. Zadavatel tedy nezadává tuto veřejnou zakázku v zadávacím řízení podle ZZVZ.

Zadavatel v tomto výběrovém řízení postupuje podle Pravidel pro žadatele a příjemce, která byla zpracována Ministerstvem Dopravy ČR jako Řídícím orgánem Operačního programu Doprava 2014-2020. Zadavatel je rovněž povinen postupovat dle Metodického pokynu pro oblast zadávání zakázek pro programové období 2014-2020, zpracovaného Ministerstvem pro místní rozvoj, které plní roli Národního orgánu pro koordinaci a řízení Dohody o partnerství.

Nejedná se tedy o otevřené řízení dle § 56 ZZVZ, ale o otevřenou výzvu dle čl. 15.2.6 Pravidel. Zadavatel tedy zadává veřejnou zakázku formou otevřené výzvy a rozhodl se v souladu s čl. 15.2.6 Pravidel zahájit výběrové řízení uveřejněním na profilu zadavatele.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 7 000 000 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Správa železnic, státní organizace
  • IČO: 70994234
  • Poštovní adresa:
    Dlážděná 1003/7
    11000 Praha
  • Název oddělení: Stavební správa východ
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2020-000638

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Správa železniční dopravní cesty, státní organizace
Stavební správa východ
Nerudova 1
772 58 Olomouc

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky