Received message - explanation, completion, changes of procurement documents

Procurement procedure Oprava výhybek v žst. Hodonín
Sender Ing. Elena Gregorová
Sender organization Správa železnic, státní organizace [CRN: 70994234]
Recipient All (including public)
Date 07.07.2020 09:05:11
Subject Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
posíláme odpovědi na jednotlivé dotazy uchazeče.

Dotaz č. 1. SO 01 – dle kolejového plánu se v koleji č.13 v oblouku mají osadit betonové pražce B91 S/2 s rozšířením rozchodu. Tyto pražce jsou zpravidla dražší než se standardní úpravou rozchodu, žádáme tedy o rozepsání betonových pražců v rozpočtu dle rozšíření rozchodu.

Odpověď:
Položka vystrojené pražce byla rozdělena do dvou položek – 5956140030 vystrojené pražce pro standardní rozchod a 5956140030R vystrojené pražce s úpravou rozšířeného rozchodu.

Dotaz č. 2. SO 01 – v technické zprávě je uvedeno, že ze svrškového materiálu bude objednavatel v rámci centrálního nákupu dodávat vystrojené betonové pražce a kolejnice. V rozpočtu jsou tyto položky materiálu ale vloženy k ocenění. Máme tento materiál oceňovat nebo bude skutečně předmětem centrálního nákupu objednatele a položky máme ponechat s nulovou cenou?

Odpověď:
Kapitola o centrálním nákupu svrškového materiálu byla vypuštěna, zhotovitel nacení položky pro nákup betonových vystrojených pražců a kolejnic dle vlastní nabídky.

Dotaz č. 3. SO 01 – dle projektu se předpokládá svařování metodou odtavovacího stykového svařování. S ohledem na charakter opravy, kdy přinejmenším polovina svarů bude provedena ve výhybkách, kde tato metoda není vhodná z důvodu omezeného prostoru pro svařovací hlavici, žádáme o záměnu odtavovacího stykového svařování za termitové svary. Současně žádáme o doplnění elektrických svarů prováděných ručně v křižovatkových výhybkách.

Odpověď:
Bylo opraveno a chybějící položky doplněny do soupisu prací.

Dotaz č. 4. VON – žádáme o upřesnění, co je náplní položky č. 1 – „Geotechnický průzkum železničního spodku – zemního tělesa“. Je skutečně požadováno provádění rozboru zeminy železničního spodku nebo se má jednat o statické zatěžovací zkoušky?

Odpověď:
V popisu položky bylo opraveno, rozbor zeminy dle návrhu nebude nutno provádět, položkou se rozumí zejména provedení statických zatěžovacích zkoušek pro zjištění únosnosti a míry zhutnění zemní pláně a konstrukčních vrstev pražcového podloží dle návrhu.

Dotaz č. 5. VON – v rozpočtu chybí položka pro provedení zaměření a vyhotovení dokumentace PPK. Žádáme o její doplnění.

Odpověď:
Zajištění prostorové polohy koleje nebude prováděno, nebude tedy nutné ani zaměření. V rámci VON je zavedena položka 022101021 pro geodetické zaměření po ukončení opravy.

Součástí odpovědi na dotazy jsou přílohy: Technická zpráva, Kolejový plán a Soupis prací


Attachments
- D.2.1.1.1.1 Technická zpráva.pdf (3.28 MB)
- D.2.1.1.1.9 Kolejový plán.pdf (313.04 KB)
- ZADÁNÍ - Oprava výhybek v žst.Hodonín_Soupis prací.xlsx (343.38 KB)