Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Pacov - PD oprava (obálka budovy, částečná demolice)
Odesílatel Roman Petříček
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 30.12.2019 12:59:04
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz č.1 uchazeče:
Osvědčení B-02 se používá u realizací stavebních prací drah pro vedoucí prací, kteří řídí stavební činnost na budovách drah, činnost projektanta a výkon autorského dozoru takovou činností dle našeho názoru není a tudíž potřeba oprávněné B-02 není potřebná, žádáme o vypuštění tohoto požadavku.

Odpověď č.1 zadavatele:
Podle předpisu SŽDC ZAM 1 o odborné způsobilosti a znalosti osob při provozování dráhy a drážní dopravy je pro výkon činnosti technického dozoru investora předepsána odborná zkouška B-02 a protože výkon autorského dozoru je svým charakterem obdobný pro uvedenou činnost, požadujeme doložení osvědčení o odborné způsobilosti dle předpisu SŽDC Zam1 B-02 před zahájením realizace stavby, jak je uvedeno v čl.5.3. Výzvy k podání nabídky, č.j. 44778/2019-SŽDC-OŘ BNO-NPI, přičemž v nabídce na tuto zakázku musí účastník předložit čestné prohlášení, že v případě výběru jeho nabídky jako nejvhodnější, se zavazuje zajistit pro všechny fyzické osoby, které budou provádět autorský dozor na stavbě osvědčení o odborné způsobilosti dle předpisu SŽDC Zam1 B-02.

Dotaz č.2 uchazeče:
Prosíme doplnit etapy finančního plnění (= fakturace) za dodávky dílčích částí PD, když jasný postup fakturace je dán pouze u autorského dozoru (čtvrtletní fakturace).

Odpověď č.2 zadavatele:
V příloze č.4 Pacov ON v listu 2 „sumace oceněné rozpisky“ ve sloupci A je u každé dílčí etapy uvedeno, které položky a v jakých objemech (procentuálně) se fakturují. V příloze č.8 smlouvy je uveden harmonogram plnění s termíny, které jsou stanoveny pevně danými úseky vztahujícími se k datu zveřejnění smlouvy o dílo v registru smluv nebo k datu předání připomínek zadavatele zhotoviteli k zpracované projektové dokumentaci. Po úspěšném ukončení dílčí etapy – způsob doložení je uveden ve sloupci „Podmínky dokončení Dílčí etapy“ v harmonogramu (přílohy č.8 smlouvy) – je zhotovitel oprávněn v souladu s obchodními podmínkami vystavit fakturu na dílčí plnění díla.
S pozdravem

Ing. Roman Petříček

Správa železniční dopravní cesty,
státní organizace
Oblastní ředitelství Brno

Vedoucí odboru
odbor veřejných zakázek

Kounicova 688/26, 611 43 Brno
T 972 626 018
M 724 106 238
E petricek@szdc.cz
www.szdc.cz