Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava zabezpečení a výstroje trati v úseku Studenec-Velké Meziříčí
Odesílatel Roman Petříček
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.04.2021 15:30:58
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Odpověď zadavatele:
1) Dle článku 6.1.1 ZTP bude vybudována kabeláž (zvýrazněno) – v rámci výkopových prací. Ostatní je součást následné investiční akce, která bude navazovat.
6.1.1 Architektura nově budovaného zařízení bude umožňovat doplnění přepínatelných balíz. V rámci opravné práce bude provedena příprava kabeláže, včetně napájecích kabelů, jenž budou uloženy v kabelových žlabech a ukončeny v hlavičkách. Vlastní dodání a aktivace balíz (podle přílohy 3 Koncepce zvyšování bezpečnosti na tratích se zjednodušeným řízením drážní dopravy čj. S70561/2020-SŽ-GŘ-O26) bude zajištěna doplňkovou investiční akcí „ Aktivace traťové části ETCS na trati Havlíčkův Brod – Humpolec“. Tato investiční akce bude zadána při realizaci opravné práce OŘ Brno.

2a) Ano, je dostačující umístění kabelové komory Romold v místě plánovaného PZS s rezervou optického kabelu.
2b) Zadavatel požaduje provést uvedenou přípravu dle tabulky v odstavci 4.7.5 ZTP PS06 - výkopové práce

Původní zpráva

Datum 16.04.2021 13:53:09
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

1) Ze ZTP předmětné stavby vyplývá, že se jedná o stavbu, kterou se zamýšlí zvýšit bezpečnost na tratích D3, a to v souladu se schválenou Koncepcí zvyšování bezpečnosti na tratích D3 (č.j. S70561/2020-SŽ-GŘ-O26 ze dne 12. listopadu 2020). Žádáme zadavatele o vyjádření/potvrzení (i s přihlédnutím k ZTP 6. Specifické požadavky) co vše uchazeč do své nabídky této stavby má započítat. Jedná se především o dodávky balíz, přípravu kabelizace pro balízy, LEU a souvisejících zařízení, jejich montáž/oživení/aktivace, náklady na ověření shody s TSI, zajištění příslušných certifikátů a ES prohlášení o shodě ve smyslu platných TSI CCS.

2) Ze získaných podkladů je v plánu zabezpečit v řešeném úseku cca 9 dalších PZS.
a) Jaký rozsah příprav se požaduje provést v této akci pro budoucí realizaci těchto PZS? Domníváme se správně, že je dostačující umístění kabelové komory Romold v místě plánovaného PZS s rezervou optického kabelu?
b) Žádáme zadavatele o upřesnění, pro které PZS se vyžaduje příprava v této stavbě.