Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Údržba, opravy a odstraňování závad u SEE 2021
Odesílatel Lucie Křehlíková
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.02.2021 08:44:06
Předmět Informace č. 1 (vysvětlení k Zadávací dokumentaci)

Dobrý den,
vzhledem k dotazům účastníka upřesňujeme následující.

DOTAZ Č. 1
Žádáme zadavatele o vysvětlení, co má na mysli pozicí uvedenou ve Výzvě v 5.1.4.2 písm. b), iii. revizní technik, Inspektor UTZ (TZE).
Zadavatel nikde blíže nespecifikoval, jakými oprávněními mimo zkoušky TZE má tato osoba disponovat.
Legální definici tohoto pojmu jsme nenalezli ani na webu Drážního úřadu, pod jehož gesci oprávnění z této oblasti spadají.
Jediná legální definice profese Inspektora UTZ pro ČR je obsažena na stránkách Evropské komise https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/regprof/index.cfm?action=regprof&id_regprof=20605&id_profession=12447&tab=countries&quid=2&mode=asc&pagenum=1
a uvádí:
Name of regulated profession: Inspektor určeného technického zařízení
Translation(s): Inspector of defined technical equipment (EN)
Country: Czech Republic
Region: All regions
Description of activities: Odborník oprávněný provádět technické prohlídky a zkoušky určených technických zařízení (tlakových, zdvihacích, plynových a elektrických silnoproudých) na plavidlech ve smyslu vyhlášky č. 223/1995 Sb.
Je tedy zmíněna vyhláška Ministerstva dopravy č. 223/1995 Sb., ze dne 14. 9. 1995 o způsobilosti plavidel k provozu na vnitrozemských vodních cestách

Splní tedy dodavatel kvalifikační požadavek na tuto pozici tak, že dodavatel jako právnická osoba disponuje Pověřením Ministerstva dopravy k provádění technických prohlídek a zkoušek UTZ podle § 47 odst. 4 zákona č. 266/1994 Sb., o drahách a zároveň fyzická (oprávněná) osoba uvedená v tomto Pověření bude disponovat zkouškou TZE?

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Č. 1:
Pozicí uvedenou ve Výzvě v 5.1.4.2 písm. b), iii. revizní technik, Inspektor UTZ (TZE), ke které je požadovaná odborná zkouška TZE v souladu s předpisem SŽ Zam1 v 5.1.5.1, má na mysli osobu způsobilou k provádění revizí, prohlídek a zkoušek určeného technického zařízení dle vyhlášky č. 100/1995 Sb., § 1, odst. 4 a provádění revizí dle vyhlášky č. 50/1978 Sb., § 9. Dodavatel tedy tento kvalifikační požadavek splní předložením vyplněného Profesního životopisu (Příloha 3e ZD), ze kterého bude patrné, že člen odborného personálu disponuje minimálně středoškolským vzděláním a má minimálně 5 let praxi v oboru své specializace a předložením platné odborné zkoušky TZE.

DOTAZ Č. 2
Má budoucí zhotovitel dle 1 ZD a nebo v které fázi předložit podklady pro zajištění výluk s ohledem na neznámý rozsah jednotlivých prací. (Jelikož se soutěží jako vždycky pouze položky vyplívající z Krosu)
Jestli jsou práci již v celoročním plánu výluk a nebo o ně bude žádáno, což znamená oddálení/zahájení prací o cca 4 měsíce.

ZAJIŠTĚNÍ VÝLUK • Práce nelze provádět bez dopravních a napěťových výluk. Nízko-napěťové výluky v příslušných větvích VN a NN musí být zajištěny pro vzájemné dohodě se správci zařízení s ohledem na potřebu funkčnosti rozvodu napájecí žel. Infrastruktury v daných lokalitách. • POZOR! Budoucí zhotovitel opravných prací, musí předložit správci zařízení harmonogram prací z důvodu upřesnění výluk. Pokud tak neučiní v dostatečném předstihu, nebude možné naplánovat mimořádné výluky např. z důvodu prodloužení opravných prací. Harmonogram prací musí být zpracován jako „Technologický postup výlukových prací grafický pro lokální pracoviště“. • Dále upozorňujeme, že určený časový limit (hod.) stanovených výluk, zahrnuje i tzv. zahájení a ukončení výluky. Tento fakt se ve výsledku projeví zkrácením naplánovaného času pro vykonání fyzické montáže a to během každé výluky cca o 40 min.

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Č. 2
Příloha 1 ZD – „Specifikace předmětu dílčích smluv“ obecně popisuje, co bude obsahem dílčích smluv (objednávek) uzavřených na základě rámcové dohody. Přesný rozsah plnění bude stanoven až přímo v dílčí smlouvě (objednávky). Harmonogram prací tak bude zhotovitelem zpracován až na základě uzavřené dílčí smlouvy (objednávky) nikoli v nabídce tohoto zadávacího řízení.

S ohledem na dotazy se prodlužuje lhůta pro podání nabídky do 01. 03. 2021, 9 hod.

Děkujeme za pochopení.

S pozdravem
Křehlíková