Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava přejezdů v úseku Skalice nad Svitavou - Letovice
Odesílatel Andrea Sečkařová
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 05.02.2021 14:06:48
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz uchazeče:

Ve smlouvě o dílo je v odstavci 6.3 a 6.4 povinnost zhotovitele zajistit exkurzi a odbornou praxi studentů. Jak bude tento požadavek řešen v době epidemické situace v České republice? Budou muset mít studenti vyřízený vstup do kolejiště? Pokud ano kdo bude zajišťovat lékařskou prohlídku?

Odpověď zadavatele na dotazy:

Účastníci exkurze nemusí mít vyřízený platný vstup do kolejiště. Podmínkou bude jejich poučení před vstupem do kolejiště z hlediska bezpečnosti a pohybovat se budou pouze v doprovodu osoby dodavatele s platným vstupem do kolejiště, která bude za ně zodpovídat. Každý účastník bude muset mít vlastní reflexní vestu oranžové barvy a odpovídající obuv pro pohyb v kolejišti. V době epidemiologické situace platí veškerá platná vládní nařízení, tj, nošení roušek, dodržování dostatečných rozestupů, dodržování hygieny. Odborná praxe studentů vyžaduje mít platný vstup do kolejiště, dodržovat veškeré bezpečnostní předpisy a mít na sobě předepsané OOP. Příslušné zdravotní prohlídky studentů nezajišťuje zadavatel.

Zadavatel zároveň upravuje v zadávací dokumentaci Díl 2 Závazný vzor smlouvy v bodě č. 6 Odpovědné zadávání, doplněním článku 6.5.