Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení MVL 111 Standardy železničních mostů menších rozpětí pro VRT
Odesílatel Ladislav Škába
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 06.11.2020 12:37:47
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

V příloze zasíláme odpověď na Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace


Přílohy
- Vysvětlení Výzvy k podání nabídky č. 1.pdf (170.04 KB)

Původní zpráva

Datum 03.11.2020 13:02:20
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel požaduje pro plnění zakázky realizační tým v min počtu 3 osob se zkušenostmi a délkou praxe min 10 let resp. 5 let. Z předmětu plnění Díla vychází požadovaná kvalifikační kritéria, která prokazují , že plnění Díla předpokládá vysoce odbornou činnost.

Účelem a smyslem Smlouvy je vznik MVL 111. Výrobní činnost bude nutně probíhat na základě jasně definovaného postupu prací a ve velmi těsné spolupráci mezi zadavatelem a zhotovitelem, kdy Zadavatel bude v rámci součinnosti poskytovat nejen interní hmotné podklady, ale i nehmotné výstupy na základě připomínkové činnosti.
Je nade vší pochybnost, že výsledkem činnosti Zhotovitele bude autorské dílo, které bude v průběhu plnění postupně tvořeno a utvářeno do finální podoby a rovněž bude v průběhu plnění průběžně zveřejňováno , předáváno a bude s ním jakkoli nakládáno.
Zadávací dokumentace v příloze Návrh Smlouvy o dílo a ani v žádném z jiných podkladů nedefinuje postup prací s důležitými milníky. V zadávací dokumentaci není definován plán fakturace, který by byl na tyto milníky navázán.
Naopak v Příloze Smlouvy – Obchodní podmínky v části 14 bodě 116 – Objednateli vzniká vlastnické právo k Dílu od počátku. Dále tamtéž v bodě 164 se Zhotovitel zavazuje , že udělí souhlas s úpravou či změnou označení autora a rovněž souhlasí, že se autorské dílo nebo název může upravovat či měnit. A dále v témže dokumentu v bodě 165 se Zhotovitel zavazuje, že Dílo nebude bez předchozího souhlasu užívat k jiným účelům, než je provedení Díla.

Upraví Zadavatel zadávací dokumentaci v části Návrh Smlouvy tak, že doplní termínové a finanční milníky v průběhu plnění Díla?

Upraví Zadavatel zadávací dokumentaci tak, že v výslovně uvede, že body 116,118 a 164,165 OP se na danou zakázku nevztahují nebo je přiměřeně k účelu Smlouvy upraví ?