Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Údržba vyšší a nižší zeleně v obvodu OŘ
Odesílatel Tomáš Helcl
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 05.04.2019 13:50:09
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Dobrý den,
touto cestou Vám zasílám doplňující informaci k VZ 65019065_Údržba vyšší a nižší zeleně v obvodu OŘ na základě dotazu uchazeče.

DOTAZ UCHAZEČE:
Prosím o vysvětlení položkového rozpočtu u oblastí 1 až 5 v nákladech soupisu celkem, položky 6, 7 a 8. Je tam úklid odpadků v kolejišti ???, když se jedná o sekání mimo profil koleje, dále doprava sypanin ???, poslední uložení suti, máme biologický odpad. Prosím o vysvětlení, předpokládám, že tam nemůže být nula. Děkuji.

ODPOVĚĎ ZADAVATELE (ST Ústí nad Labem):
Dobrý den. Nejedná se o úklid odpadků v kolejišti, ale Sborník ÚOŽI jinou vhodnější položku nemá, proto je v rozpočtu v řádku výkazu výměr upřesněno textem: "úklid prostor po odstranění porostu"
Stejný problém je s položkou na odvoz sypanin a uložení hmot, protože ve Sborníku ÚOŽI není položka na odvoz bio odpadu.

V technické zprávě jsme uvedli:
„V případě potřeby úklidu a odstranění odpadků z pozemku zadavatel zhotovitele uvědomí o tomto požadavku před započetím prací. Zhotovitel je povinen při fakturaci dopravného a skládkovného (vysečený porost, odpadky) doložit vážní lístky.“
Předpokládali jsme, že tím bude zřejmé, že se jedná o případný úklid odpadků ve vysečeném prostoru a jeho odvoz na skládku.

Stejné položky na odvoz sypanin a uložení hmot na skládku(pol. č. 7 a 8) je dále možné použít i při odvozu trávy.