Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava a údržba skalních zářezů u ST v obvodu OŘ Brno 2023-2024
Odesílatel Iva Maršíková
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.10.2022 13:23:58
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz uchazeče:
Ve Výzvě k podání nabídky je v bodě 5.1.4.2 b) je stanoven požadavek na členy odborného personálu dodavatele, kteří se budou podílet na plnění veřejné zakázky u bodu vi. Specialista geologických prací požadujete člena odborného personálu, který bude disponovat osvědčením odborné způsobilosti podle § 3 odst. 3 zákona č. 62/1988 Sb., o geologických pracích a o Českém geologickém úřadu, projektovat, provádět a vyhodnocovat geologické práce v oborech hydrogeologie, sanační geologie a inženýrská geologie.

Dále je stanoveno, že za každou osobu s výjimkou úředně oprávněného zeměměřičského inženýra může být doložena pouze jedna fyzická osoba a nelze jednotlivé požadavky jakkoliv rozdělit mezi více fyzických osob.
Vzhledem k uvedené podmínce máme jako odborně způsobilá společnost za to, že požadavek na kvalifikaci specialisty geologických prací ve třech geologických oborech současně je diskriminační. Osvědčení o odborné způsobilosti podle § 3 odst. 3 zákona č. 62/1988 Sb. je pro každý obor vydáváno samostatně. Máme za to, že i jednotlivé odborně způsobilé osoby s oprávněním hydrogeolog, sanační geolog a inženýrský geolog s 10 letou praxí v oboru své specializace jsou vhodnými specialisty a členy odborného personálu jako jedna osoba, která disponuje všemi třemi osvědčeními. Dále se jako oborně způsobilý dodavatel domníváme, že na kvalitu provádění prací na stavbě nemá počet odborně způsobilých členů týmu vliv.

Žádáme zadavatele o přehodnocení zadávacích podmínek a umožnění rozdělení kvalifikace specialisty geologických prací mezi více fyzických osob, s ohledem i na to, že u úředně oprávněného zeměměřičského inženýra toto rozdělení možné je.

Odpověď zadavatele:
SŽ trvá na původních zadávacích podmínka a ze strany SŽ nejde o žádnou diskriminaci. Stávající podmínky zůstávají v platnosti.

Iva Maršíková

Správa železnic, státní organizace
Oblastní ředitelství Brno

inženýr železniční dopravy
úsek náměstka pro provoz infrastruktury
odbor veřejných zakázek

Kounicova 688/26, 611 43 Brno
pracoviště Pávovská 2a, 586 01 Jihlava
T 972 646 522
M 702 272 215
E Marsikova@spravazeleznic.cz
spravazeleznic.cz