Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Most - oprava obvodového pláště - 2. etapa
Odesílatel Vladimír Růžička
Organizace odesílatele Správa železnic, státní organizace [IČO: 70994234]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.11.2018 13:59:06
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
níže Vám posílám odpovědi na dotazy uchazeče.

Dotaz č.1
Upřesněte prosím rozsah požadovaných kritérií způsobilosti a způsob jejich prokázání v rámci ostatních požadavků zadavatele v bodě 6.6., násl. 6.6.1. Ze stávajícího znění textu není zřejmé, co zadavatel konkrétně požaduje doložit a jakým způsobem.

Odpověď:
Jedná se o chybně uvedený požadavek ve Výzvě pro podání nabídky. Zadavatel nepožaduje předložit splnění bodu 6.6.1 ve Výzvě pro podání nabídky.

Dotaz č.2
V technickém popise je uveden požadavek na odolnost proti vloupání RC1. Prosím o upřesnění, zda se tento požadavek vztahuje pouze na kování a zda-li je požadován u všech kusů oken.

Odpověď:
Požadavek odolnosti proti vloupání RC 1N by se měl týkat oken v přízemí či nad konstrukcemi, ze kterých by mohlo dojít k mechanickému poškození vandalem (např. nad přístřeškem).

Od roku 2012 platí evropské normy ČSN EN 1627-30, které se kromě jiného zabývají odolností oken a dveří proti násilnému vniknutí. Tyto normy definují metodiku provádění zkoušek včetně hodnocení odolnosti proti násilnému vniknutí. Celkem popisují sedm tříd odolnosti, které se označují RC (Resistance Class).

Obecně lze konstatovat, že okenní prvky třídy odolnosti RC 1N prokazují základní ochranu proti náhodnému fyzickému násilí - vandalismu. Vychází se z toho, že při činu není použito žádné nářadí a pachatel se pokouší zdolat okno prokopnutím, vyražením ramenem, vysazením nebo vytržením. V rámci třídy odolnosti RC 1N lze standardně použít moderní plastové profily včetně dřevěných profilů s měrnou hustotou od 0,4 g/cm³ a také hliníkové profily. Na samotné zasklení není kladen žádný požadavek, dle ČSN EN 356 je pak nicméně doporučeno sklo minimálně třídy P 2A.

Požadavek uchazeče:
Žádáme tímto o úpravu požadavků na prokázání splnění podmínek způsobilosti a kvalifikace dodavatele uvedených v bodě 6.3 Stáří dokladů, ve kterém je nesprávně uvedeno, že: „Doklady prokazující základní způsobilost a profesní způsobilost musí prokazovat splnění požadovaného kritéria způsobilosti nejpozději v době 3 měsíců přede dnem podání nabídky“.
Správné znění je:
„Doklady prokazující základní způsobilost podle § 74 a profesní způsobilost podle § 77 odst. 1 (tj. vztahuje se pouze k výpisu z obchodního rejstříku nebo jiné obdobné evidence, pokud jiný právní předpis zápis do takové evidence vyžaduje nikoliv pro všechny doklady vztahující se k prokázání splnění profesní způsobilosti – tj. oprávnění k výkonu povolání a oprávnění o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků) musí prokazovat splnění požadovaného kritéria způsobilosti nejpozději v době 3 měsíců přede dnem podání nabídky.

Odpověď zadavatele:
Zadavatel nepovažuje žádost uchazeče za relevantní. §74 je kompletně obsažen v bodě 6.1 Výzvy pro podání nabídky. Z požadovaných dokumentů pro splnění profesní způsobilosti ve Výzvě pro podání nabídky je zřejmé, které dokumenty musí splňovat bod 6.3 Stáří dokladů, což určuje §77 odst.1.